12 orașe candidează pentru titlul de ”Capitala verde a Europei 2017”

copenhaga
Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor la competiţia „Capitala europeană verde 2017” a expirat, iar în cursă s-au înscris 12 oraşe europene care vor titlul de lider pentru un mod de viață urbană ecologică.

[quote align=”center” color=”#999999″]Premiul Capitala europeană verde distinge excelența orașelor care își prețuiesc mediul înconjurător. Asistăm deja la cea de a opta ediție a acestei competiții și mă bucur să văd că multe dintre marile orașe ale Europei s-au înscris – unele din nou – pentru a obține titlul. Câștigătorii de până acum au oferit exemple care ne pot inspira privind modul în care orașele se pot schimba. Le urez mult succes tuturor candidaților din cadrul ediției 2017!,
a declarat Comisarul UE pentru mediu, Janez Potočnik.[/quote]

Premiul „Capitala europeană verde” recompensează un oraș care ocupă o poziție de lider pentru un mod de viață urbană ecologică. Aceste orașe deschid drumul în ceea ce privește instituirea unor standarde mai înalte în domeniul dezvoltării urbane durabile, ascultarea dorințelor cetățenilor și promovarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul mediului. Oraşele înscrise în competiţie sunt: Bursa (Turcia), Cascais (Portugalia), Cork (Irlanda),Essen (Germania), Hertogenbosch (Țările de Jos), Istanbul (Turcia), Lahti (Finlanda), Lisabona (Portugalia) Nijmegen (Țările de Jos), Pécs (Ungaria), Porto (Portugalia), Umeå (Suedia).

[quote align=”center” color=”#999999″]Premiul „Capitala europeană verde” recompensează un oraș care ocupă o poziție de lider pentru un mod de viață urbană ecologică. Aceste orașe deschid drumul în ceea ce privește instituirea unor standarde mai înalte în domeniul dezvoltării urbane durabile, ascultarea dorințelor cetățenilor și promovarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul mediului, potrivit reprezentanţilor Comisiei Europene.[/quote]

Copenhaga, Capitala verde a Europei în 2014

Copenhaga a fost numită oficial Capitala verde a Europei pentru 2014, după ce, în urmă cu 1 an, titlul a fost deţinut de oraşul francez Nantes. Copenhaga a primit laude speciale pentru realizările sale, în special în materie de eco-inovare şi mobilitate durabilă, dar şi pentru calitatea crescută a vieţii locuitorilor săi.

 

Scroll to Top