Tag

business

Green Business Index

Green Business Index (GBI) este barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania.

Instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania conform principiilor ISO 14001 si ISO 19011, mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc, GBI este un instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Ce ne propunem

Dorim sa incurajam si sa sprijinim companiile sa investeasca in transformarea economiei romanesti intr-o economie verde. Green Business Index functioneaza atat ca instrument de asistenta si evaluare pentru companii, cat si pentru autoritati si publicul larg.  Prin atragerea companiilor si autoritatilor in acest proiect putem realiza o radiografie „verde” a economiei Romaniei. Green Business Index este si un instrument de premiere si recunoastere a companiilor care au dovedit implicare si excelenta in domeniul mediului. Anual, organizam Gala Green Business Index in care acordam distinctii celor responsabile companii. Green Business Index este sustinut de parteneri strategici, cu expertiza relevanta în protectia mediului si în dezvoltarea sustenabila: ISPE, Institutul de Economie Nationala, Facultatea de Transport (UPB), ECOIND.

Cum poti beneficia de GBI
 • inregistreaza gratuit, pe www.gbindex.ro, compania ta în perioada inscrierilor
 • completeaza chestionarele in functie de sectorul de activitate (industrie/productie sau servicii/comert)
 • completeaza online cele 7 chestionare GBI

 

Chestionare Green Business Index
dezvoltare sustenabila   /impact asupra mediului   /transport sustenabil   /utilizarea resurselor   /starea cladirilor   /achizitii verzi   /managementul deseurilor
Evaluarea responsabilitatii de mediu

Datele colectate de la companii sunt procesate și evaluate de către experții independenți de mediu, pe baza indicatorilor de performanță de mediu în perioada de raportare, și ulterior centralizate.

Clasificarea companiilor

Pe baza rezultatelor înregistrate la evaluare se generează topul Green Business Index, pentru fiecare domeniu în parte. La final, companiile beneficiază de un raport gratuit de evaluare a performanței de mediu.

Este laudabila mentinerea si imbunatatirea in forma si continut a platformei GBI 2011. Am participat la prima editie, cea din 2010, cu un dublu scop: pe de o parte este dorinta de a impartasi eforturile Lafarge de a minimiza impactul operatiunilor sale asupra mediului inconjurator, iar pe de alta parte de a folosi ca referential in ameliorarea aspectelor pe care le dorim imbunatatite de la un an la altul. Daca in 2010 am completat domeniile dezvoltare durabila si managementul deseurilor, în 2011 am adaugat celor doua si pe cel al impactului asupra mediului.
Camelia Savoiu, Communications & Public Affairs Manager, Lafarge Ciment, castigator GBI 2011 la domeniul Impact asupra mediului (industrie/productie)
Beneficiile participarii la GBI
 • cresterea valorii de piata
 • imbunatatirea imaginii companiei
 • consolidarea brandului
 • fidelizarea clientilor
 • recunoasterea publica a eforturilor depuse de companii pentru protecția mediului
 • cointeresarea colaboratorilor si a angajatilor
 • generarea de dialog intre autoritati, companii si presa
 • evaluarea gratuita a performantei de mediu
 • accesul la consultanta pentru cresterea gradului de conformare la noile cerinte legislative de mediu
 • imbunatatirea performantei de mediu
Perfectionare continua

Indicatorii si criteriile care stau la baza realizarii Green Business Index sunt intr-un continuu proces de imbunatatire si adaptare la situatia economica, reguli, norme si legislatie romanesca si europeana. Feedback-ul primit anual din partea companiilor este integrat in editiile urmatoare. Scopul acestui proces este realizarea unui instrument care sa evidentieze cu o cat mai mare acuratete eforturile realizate de companii si gradul de responsabilitate din domeniul mediului. Pentru o mai buna informare, poti descarca raportul GBI 2013 de aici.

2010

 • analiza preliminara a gradului de deschidere
  fata de adoptarea unui comportament
  de business responsabil fata de mediu

2011

 • ajustarea instrumentului de evaluare in functie
  de cele doua mari sectoare ale economiei romanesti:
  industrie/productie si servicii/comert

2012

 • introducerea indicatorilor de performanta de mediu in toate chestionarele GBI
 • raportul gratuit de evaluare a responsabilitatii de me­diu a companiilor (analiza SWOT)
 • servicii de consultanta menite sa eficientizeze uti­lizarea resurselor

2013

 • oferirea de sesiuni de instruire a angajatilor companiilor solicitante, pe domeniile GBI
 • analize de piata pe sectoare (IT&C, Telecom, constructii, auto, alimentar etc)

Biciclete cu cravata

Biciclete cu cravata/I’Velo Corporate – primul program de bike-sharing dedicate centrelor de business.

Prin acest program incurajam folosirea bicicletelor pentru a ajunge la serviciu, dar si utilizarea lor in timpul orelor de program. Bicicleta poate fi numitorul comun cand vine vorba de drumul catre birou, o plimbare in timpul pauzelor sau in weekend. Din mai 2010, anul lansarii, au aderat la proiect 11 companii si institutii publice.

Indiferent de unde lucreaza acum angajatii vostri – acasa, pe teren sau birou – este important sa se deplaseze in siguranta. Pentru a va ajuta sa va adaptati mai bine situației actuale, cat si aceleia care va veni, va propunem programul #Pedalezlamunca!

#Pedalezlamunca este un proiect gandit pentru angajat, pe trei directii principale:

· Te deplasezi in siguranta – masurile de distantare sociale sunt si vor fi esentiale pentru a tine sub control raspandirea virusului COVID-19, iar mersul cu bicicleta este un mod sigur prin care ne putem deplasa la munca.

· Esti mai sanatos – te sprijinim sa iti mentii sau sa dobandesti o conditie fizica buna. Pedalatul este o forma de miscare care iti tine sistemul imunitar in priza si iti adduce linistea de care ai atata nevoie.

· Interactionezi cu ceilalti intr-un mod sigur – pedalezi in aer liber si iti pemite o forma de socializare sigura, caci poti sa pedalezi alaturi de alti colegi, iei contact sau pur si simplu interactionezi cu alte persoane de la distanta sau cu alti biciclisti ca si tine.

Iti oferim un pachet care contine:

 • Flota de biciclete
 • Abonamente statii I’Velo Urban
 • Mentenanta
 • Program lunar de Fix your bike pentru toti angajatii cu biciclete propria
 • Certificare Cycle Friendly Employer
 • Lectii de mers cu Bicicleta pentru cei care acum descopera bicicleta

„Ne-am alaturat acestui proiect pentru ca mersul cu bicicleta reprezinta un stil de viata sanatos si echilibrat. Vrem ca angajatii ING Bank sa se bucure mai mult de drumul de acasa pana la birou sau oriunde prin oras”, a declarat Iosefina Frolu, Director Corporate Communication, ING Bank Romania

Suntem aici pentru va ajuta sa va deplasati in siguranta! Trimite-ne un mail la office@greenrevolution.ro.

Green Business Index +

Asociația Green Revolution angajează experți de mediu în vederea implementării Proiectului ”Sprijinirea pieței în dezvoltarea performanțelor de mediu și a raportării de sustenabilitate în zonele de Dezvoltare Sud și Sud Est ale României” finanțat prin Programul Innovation Norway (NORWAY GRANTS 2009-2014), după cum urmează:

Pentru detalii și condiții, accesați link-urile de mai sus corespunzătoare fiecărei poziții.

 

ASOCIAȚIA GREEN REVOLUTION OFERĂ INTERNSHIP CU PLATĂ, PENTRU STUDENȚI ȘI ABSOLVENȚI. Detalii AICI.

 

Achiziție directă servicii website și aplicații specifice GBI+

Ca urmare a neprezentării de oferte în urma lansării licitației privind achiziția directă de servicii website și aplicații specifice GBI+, Asociația Green Revolution reia procedura de atribuire și extinde termenul până la data de 20.10.2014, ora 12.00.

Dacă sunteți interesați să depuneți o ofertă, accesați Caietul de sarcini AICI.

Green Business Index (GBI+) primește susținere în dezvoltarea barometrului responsabilității față de mediu a companiilor din România printr-un grant oferit de Innovation Norway. Green Business Index este un instrument de asistență și formare pentru îmbunătățirea performanței de mediu. Prin folosirea gratuită a instrumentului de evaluare a responsabilității față de mediu a companiilor din România, conform principiilor ISO 14001 și ISO 19011, un mecanism de monitorizare a inițiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc, GBI a dovedit că poate face diferența și schimba mentalitatea antreprenorilor și managerilor români. Innovation Norway a înțeles valoarea proiectului pentru înverzirea sectorului de business românesc și a decis să susțină acest proiect prin oferirea unui grant.

Ce ne propunem?
Dorim să încurajăm și să sprijinim companiile să investească în transformarea economiei românești într-o economie verde. Green Business Index funcționează atât ca instrument de asistență și evaluare pentru companii, cât și pentru autorități și publicul larg. Prin atragerea companiilor și autorităților în acest proiect, putem realiza o radiografie ”€œverde” a economiei României. Green Business Index este și un instrument de premiere și recunoaștere a companiilor care au dovedit implicare și excelență în domeniul mediului.

Obiectivele Green Business Index +
Dezvoltarea capacităților de afaceri regionale prin creșterea performanței de mediu a principalelor sectoare de afaceri, cu accent pe comunitățile locale de dezvoltare durabilă. Acestea prin:

 • Oferirea de stimulente pentru creșterea sustenabilității de mediu a trei sectoare importante ale mediului de afaceri din regiunile de dezvoltare regională Sud și Sud-Est ale României.
 • Recunoașterea publică a poveștilor de succes din mediul de afaceri care dau dovadă de inovație și dezvoltare a spiritului antreprenorial verde în regiunile de dezvoltare din Sud și Sud-Est ale României.
 • Dezvoltarea unor instrumente care să faciliteze mediului de afaceri respectarea cadrului legal aferent protecției mediului, să îmbunătățească performanțele de mediu ale acestora și să încurajeze raportarea de mediu.

 

Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilității față de mediu a companiilor din România. De asemenea, furnizează servicii de asistență și formare în vederea îmbunătățirii performanței de mediu a acestora.

Proiectul este susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014  în cadrul domeniului de finanţare Inovare în Industria Verde România.

Pentru mai multe detalii legate de înscrierea companiilor în GBI+ și despre proiect, vă rugăm să ne contactați la adresele: raluca.fiser@greenrevolution.ro și alex.bara@greenrevolution.ro

Susținut de: 
logo