Romania intre Copenhaga si Cancun

Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare si actuala provocare politica, economica si sociala a omenirii. Stabilirea unor tinte ambitioase in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, combaterea incalzirii globale si sprijinirea financiara a statelor in curs de dezvoltarea in efortul de depasire a provocarilor de mediu. Acestea reprezinta puncte esentiale care vor sta la baza semnarii unui nou acord international de mediu.
United Nations Framework Convention for Climate Change va organiza in luna decembrie, la Cancun, Summitul COP16, un eveniment care trebuie sa duca statele lumii un pas mai aproape de semnarea acordului care va precede Protocolul de la Kyoto. In contextul actual, Romania trebuie sa-si asume un rol activ in combaterea efectelor incalzirii globale. Atat sustinerea tintelor asumate de UE, cat si realizarea, pe plan intern, a eforturilor necesare reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, sunt doar doua directii importante de actiune. Din aceste considerente, cresterea gradului de constientizare a autoritatilor romane, atragerea sprijinului sectorului de afaceri si aducerea problemelor de mediu pe agenda dezbaterilor publice reprezinta, in aceeasi masura, motive si tinte ale conferintei “Romania, intre Copenhaga si Cancun”.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania se afla sub directa coordonare a Directiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene si asigura un flux eficient de informatii intre aceasta si cetatenii si autoritatile Romaniei. Viziunea reprezentantei noastra este aceea a unei Romanii europene atat prin calitatea sa de stat membru, cat si prin implicarea activa a cetatenilor sai in constructia europeana. Misiunea reprezentantei este de a contribui la o cat mai buna intelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor si politicilor acesteia, aducand informatia europeana cat mai aproape de cetateni, intr-o forma adaptata nevoilor lor specifice.
Uniunea Europeana reprezinta o entitate politica, sociala si economica compusa din 27 tari. Statele Membre au decis impreuna, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sa construiasca o zona de stabilitate, democratie si dezvoltare durabila, mentinand diversitatea culturala, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeana isi propune sa impartaseasca realizarile si valorile sale cu tarile si popoarele de dincolo de granitele ei.

 

Scroll to Top