“Suedia creativă”, trei zile suedeze la Roaba de cultură

Suedia creativă a adus peste 3.000 de bucureşteni pe pajiştea Roabei de cultură, din Parcul Herăstrău, zona Pescăruş, în weekend-ul 13 – 15 iunie, eveniment ce a fost organizat de ambasada Suediei la Bucureşti şi Business Sweden, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution.  Cultura, tradiţiile şi muzica suedeze au fost cap de afiş în cele trei zile, iar oamenii prezenţi pe pajiştea Roabei de cultură au luat contact cu creativitatea şi grija faţă de mediu, valori promovate de societatea suedeză în toate activităţile de pe pajişte: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, sesiuni de machiaj şi cursuri de prim ajutor, proiecţii de film. Într-un cuvânt: timp de calitate petrecut cu prietenii şi familia în natură.

[quote align=”center” color=”#999999″]Au fost trei zile de sărbătoare suedeză, iar numărul mare de participanţi ne dovedeşte că românii sunt deschişi, receptivi şi dornici să descopere cultura, muzica şi inovaţia oferite de Suedia. Le mulţumim partenerilor, sponsorilor şi tuturor participanţilor care ne-au fost alături la Suedia Creativă şi sperăm să îi avem alături de noi şi la ediţia de anul viitor.
Raluca Fişer, preşedinte Asociaţia Green Revolution[/quote]

Prezent la conferinţa de presă organizată vineri, 13 iunie, Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti, a spus că, în opinia lui, Herăstrău este unul dintre cele mai uimitoare parcuri din Europa şi crede că va fi un public extraordinar la Suedia creativă, eveniment ce s-a dorit a fi un portal către societatea suedeză modernă, deschisă și inovatoare. Iar din interviul pe care a avut amabilitatea să ni-l acorde, am aflat ce înseamnă să fii suedez şi cum o ambiţie bine canalizată face ca o societate să prospere.

Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti, a deschis “jocurile” Suediei

[quote align=”center” color=”#999999″]În opinia mea, Herăstrău este unul dintre cele mai uimitoare parcuri din Europa. Împreună cu familia m-am plimbat de numărate ori prin acest parc. Autorităţile locale trebuie felicitate pentru modul în care administrează acest loc. Pentru un eveniment care se focusează pe mediu, inovaţie și cultură, acesta este locul perfect pentru desfăşurare şi sper să văd câţi mai mulţi bucureşteni care să se implice în activităţile organizate special pentru ei.
Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti[/quote]
Cele trei zile de sărbătoare suedeză au adus împreună mişcarea, dansul, muzica, frumuseţea corporală, sănătatea, creativitatea şi îndemânarea.

[quote align=”center” color=”#999999″]Suedia creativă,  eveniment care reunește, pentru prima oară în România, activități dedicate creativității, inovației şi grijei faţă de mediu, este o idee extraordinară. În vizitele mele în Suedia, am observat preocupări intense pentru protecția mediului din partea tuturor cetățenilor, iar compania pe care o reprezint se află în Top 3 mondial al firmelor care respectă întocmai normele de mediu. Eugen Paraschiva, service manager Husqvarna[/quote]

Cap de afiş al evenimentului a fost concertul lui Kim Cesarion, din 14 iunie, o premieră pentru România. Una dintre noile revelaţii ale Suediei, bine cunoscut pentru falsetto-ul său, pe care îl folosește în piesa “Undressed”, Kim Cesarion a cântat în premieră melodiile de pe noul album, care se va lansa săptămâna aceasta în Suedia.

[quote align=”center” color=”#999999″]Am venit la Suedia creativă în primul rând pentru că sunt suedez. Știu că acest eveniment se desfășoară în premieră în România și, tot în premieră, mă aflu în țara voastră, în care am să mă reîntorc cu siguranță. Sunt ca orice suedez, un ecologist convins, îmi pasă de mediul în care trăiesc și sunt mândru că Suedia este prima în topul mondial al țărilor care au grijă de natură. Kim Cesarion[/quote]

 

Dacă nu aţi fost pe pajiştea Roabei de cultură în aceste trei zile de sărbătoare suedeză, aici găsiţi toate lucrurile frumoase care s-au întâmplat acolo.

 

Scroll to Top