Tag

raiffeisen bank

Biciclete cu cravata

Biciclete cu cravata/I’Velo Corporate – primul program de bike-sharing dedicate centrelor de business.

Prin acest program incurajam folosirea bicicletelor pentru a ajunge la serviciu, dar si utilizarea lor in timpul orelor de program. Bicicleta poate fi numitorul comun cand vine vorba de drumul catre birou, o plimbare in timpul pauzelor sau in weekend. Din mai 2010, anul lansarii, au aderat la proiect 11 companii si institutii publice.

Indiferent de unde lucreaza acum angajatii vostri – acasa, pe teren sau birou – este important sa se deplaseze in siguranta. Pentru a va ajuta sa va adaptati mai bine situației actuale, cat si aceleia care va veni, va propunem programul #Pedalezlamunca!

#Pedalezlamunca este un proiect gandit pentru angajat, pe trei directii principale:

· Te deplasezi in siguranta – masurile de distantare sociale sunt si vor fi esentiale pentru a tine sub control raspandirea virusului COVID-19, iar mersul cu bicicleta este un mod sigur prin care ne putem deplasa la munca.

· Esti mai sanatos – te sprijinim sa iti mentii sau sa dobandesti o conditie fizica buna. Pedalatul este o forma de miscare care iti tine sistemul imunitar in priza si iti adduce linistea de care ai atata nevoie.

· Interactionezi cu ceilalti intr-un mod sigur – pedalezi in aer liber si iti pemite o forma de socializare sigura, caci poti sa pedalezi alaturi de alti colegi, iei contact sau pur si simplu interactionezi cu alte persoane de la distanta sau cu alti biciclisti ca si tine.

Iti oferim un pachet care contine:

 • Flota de biciclete
 • Abonamente statii I’Velo Urban
 • Mentenanta
 • Program lunar de Fix your bike pentru toti angajatii cu biciclete propria
 • Certificare Cycle Friendly Employer
 • Lectii de mers cu Bicicleta pentru cei care acum descopera bicicleta

„Ne-am alaturat acestui proiect pentru ca mersul cu bicicleta reprezinta un stil de viata sanatos si echilibrat. Vrem ca angajatii ING Bank sa se bucure mai mult de drumul de acasa pana la birou sau oriunde prin oras”, a declarat Iosefina Frolu, Director Corporate Communication, ING Bank Romania

Suntem aici pentru va ajuta sa va deplasati in siguranta! Trimite-ne un mail la office@greenrevolution.ro.

I’Velo

I’Velo este singurul proiect national de bike-sharing.

I’Velo inseamna o preocupare continua a cresterii gradului de satisfactie a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, extinderea proiectului in orasele mari din Romania, biciclete usor de utilizat, dar si un personal profesionist, prietenos si pregatit sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.

In cei 6 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata peste 1.150.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1.750 de tone. Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

“Pentru al saptelea an consecutiv, invitam bucurestenii sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare.  Sigur, printre principalele noastre preocupari raman siguranta utilizatorilor si nevoia de infrastructura pentru biciclete. Dar bicicleta ar trebui sa devina o necesitate, nu numai o distractie. Intr-un oras aglomerat, cu artere blocate, bicicleta este cel mai simplu mijloc de transport. De aceea, vom veni inspre bucuresteni anul acesta cu proiectul I’Velo 2.0, un sistem de bike-sharing automatizat, ca o continuare fireasca a proiectelor de incurajare a bicicletelor. Ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil, ca sa putem avea un oras prietenos cu biciclistii.„, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Misiunea proiectului este introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos. Lansat in 9 mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank,  I’Velo este prezent in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Bd. Independentei, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in Parcul 1 Decembrie. De asemenea, proiectul I’Velo ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva ONLINE biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro sau descarcand aplicatia I’Velo, disponibila in versiunile IOS si Andriod.

Ce ne propunem
 • Sa construim si sprijinim comunitatea biciclistilor.
 • Sa determinam autoritatile  sa realizeze si sa dezvolte piste pentru biciclete.
 • Sa extindem proiectul in orasele in care suntem deja prezenti, dar si in alte orase din Romania.

 

Cum poti sustine proiectul
 • Foloseste bicicleta ca mijloc de transport alternativ!
 • Implica-te in deciziile si in planurile primariilor de modernizare a infrastructurii, fa-ti vocea auzita!
 • Vino alaturi de noi, ca voluntar, in actiunile si evenimentele publice care sustin mersul pe bicicleta!

Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, StudentObike, Biciclete cu cravata – sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite. Impreuna cu Green Revolution ne dorim sa schimbam cultura transportului in Romania si sa dezvoltam infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. In acest fel speram sa avem angajati si clienti mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania [/quote]

Rezultate 2010 – 2014
 • 1.000 de biciclete in 7 orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Sibiu, Alba Iulia si Oradea;
 • 1.000.000 de utilizatori;
 • Mai putin CO2 in atmosfera: cu peste 1.500 tone;
 • Aproape 2 milioane de ore petrecute pe biciclete;
 • Peste 10 milioane de km parcursi pe bicicletele I’ Velo;
 • 300 de locuri de munca nou-create;
 • Peste 1.000 de aparitii in mass-media romanesti si internationale

Bicicletele I’Velo au sustinut mai mult de 50 de evenimente, cu peste 10.000 de participanti, dintre care mentionam: Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj; Unica Summer Bike Fiesta; Business pe Bicicleta; Descopera Orasul pe Bicicleta; Cupa MAE; SkirtBike; BikeFest; BikeFest Brasov.

Untitled-1

Premii I’Velo
Energy Globe Award 2010/2011 – NATIONAL Award for Romania –”Oscarul verde”PR Award 2010 – Silver Award, CSR section Green Awards 2010 – Best Green Third/ Charity Sector Campaign Award, Top 3 Gala Premiilor pentru un mediu curat ECOTIC 2010 – Nominalizare Gala Societatii Civile 2010 – Nominalizare European Excellence Awards 2011 – „Ecology and environment”, nominalizare