Tag

moldova

Bicicleta de la tara

Untitled-1In 2012, s-a desfasurat cel mai amplu si dinamic proiect ce a avut scop sustinerea sistemului de educatie din Romania.

Alaturi de E.ON Romania, Asociatia Green Revolution a realizat proiectul „Bicicleta de la tara” pentru a facilita accesul copiilor la educatie, reducerea ratei de absenteism scolar, imbunatatirea conditiilor din scoli, precum si acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura.
E.ON Romania a dezvoltat, in 2012, una dintre cele mai ample si dinamice campanii dedicate sustinerii sistemului de educatie din Romania de la venirea sa pe piata locala, in anul 2005, prin lansarea unui set de astfel de proiecte. Derulate in parteneriat cu importante organizatii neguvernamentale si cu sustinerea autoritatilor locale, proiectele se adresat cu prioritate copiilor si unitatilor de invatamant din zonele rurale defavorizate.

E.ON Romania a donat 800 de biciclete pentru copiii din patru judete ale Moldovei

Unul dintre cele mai importante proiecte derulate de compania E.ON Romania  a fost lansat joi, 13 septembrie 2012, la Iasi, inparteneriat cu Asociatia Green Revolution si autoritatile locale. Proiectul „Bicicleta de la tara” a constat in donarea a 800 de biciclete pentru copiii din patru judete din Moldova. Mai exact, au fost oferite cate 20 de biciclete scolilor generale din 40 de localitati din mediul rural din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui. Proiectul si-a propus sa contribuie la scaderea ratei absenteismului scolar si a numarului de copii care renunta la scoala, din cauza distantei mari intre casa si institutia de invatamant si, totodata, sa promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient si ecologic.

Accesul la educatie da valoare fiecarei comunitati si arata
dorinta oamenilor de a-si extinde orizontul cunoasterii. Mai mult decat atat, copiii au dreptul la o educatie sanatoasa, care sa le ofere o sansa reala de a evolua in viata de zi cu zi, pentru a pune umarul peste ani, la dezvoltarea
comunitatilor in care traim.
Frank Hajdinjak, director general E.ON Romania

Zonele rurale care au beneficiat de biciclete au fost selectate impreuna cu reprezentantii consiliilor judetene, conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse; numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli; copii cu rezultate bune la invatatura; lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala; copii ce provin din familii cu venituri modeste.

Exista un numar mare de copii care isi doresc sa invete, care viseaza sa realizeze o multime de lucruri in viata. Educatia este primul si cel mai important pas, astfel ca ne-am gandit sa ii sprijinim asa cum putem, punandu-le la dispozitie un mijloc de transport simplu, eco si sanatos, care  sa le permita sa ajunga la scoala. Speram ca acest proiect sa ajute cat mai multi copii sa isi indeplineasca visurile!
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution

Fiecare scoala generala din cele 40 de localitati rurale a primit cate 20 de biciclete, impreuna cu un rastel, sistem de siguranta si materiale destinte informarii copiilor cu privire la siguranta in trafic si protectia mediului. Bicicletele au fost date spre folosire elevilor cu rezultate bune la invatatura si care au de parcurs distante mari pana la institutia de invatamant. Fiecare scoala a desemnat o persoana care sa coordoneze local proiectul. In functie de numarul copiilor care au nevoie de un mijloc de transport, o bicicleta va fi folosita de mai multi copii pe perioade de timp stabilite de coordonatorul local.

Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata de energie locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.