Tag

mega image

Bicicleta cu cosul plin

Asociatia Green Revolution si Mega Image au lansat proiectul „Bicicleta cu cosul plin”, care viza incurajarea folosirii bicicletei ca mijloc de transport alternativ in viata angajatilor si clientilor Mega Image, pentru a ajuta la minimizarea amprentei de CO2.

 

Astfel, clientii si angajatii Mega Image din 10 magazine au fost  incurajati sa aleaga bicicleta ca mijoc de transport atunci cand veneau la cumparaturi, prin inchirierea uneia dintre bicicletele puse la dispozitie in cadrul proiectului, pe durata a maximum 24 de ore.
„Bicicleta cu cosul plin” a fost un program de bike-sharing care s-a adresat angajatilor si clientilor unei companii si si-a dorit diminuarea amprentei de dioxid de carbon. Proiectul s-a desfasurat in perioada 3 iulie – 31 octombrie 2013 si a incurajat folosirea bicicletei ca mijloc de transport a cumparaturilor si bunurilor de larg consum. Realizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Mega Image, „Bicicleta cu cosul plin” a pus gratuit la dispozitia clientilor, biciclete si rastele in fata a 10 magazine Mega Image. In primele doua luni de functionare, proiectul a atras peste 9.000 de persoane.

Ce ne-am propus
  • In perioada 3.07 – 31.10.2013 ne-am propus sa atragem peste 18.000 de clienti Mega Image.
  • Scopul acestui proiect a fost de a determina o schimbare de comportament in randul clientilor si angajatilor Mega Image.
  • Proiectul a demonstrat beneficiile folosirii bicicletei la cumparaturi: timp scurt de deplasare, moblitate, sanatate si mediu.
Ne-am bucurat sa fim parteneri cu Mega Image in proiectul
Bicicleta cu cosul plin si speram ca tot mai multe companii si institutii publice sa promoveze bicicleta, ca transport alternativ pentru protejarea mediului si pentru o viata sanatoasa.
Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.
Cum s-a beneficiat de proiect

Orice persoana care a facut cumparaturi de la magazinele Mega Image, in valoare de minimum 40 de lei, a putut inchiria gratuit o bicicleta. Pentru inchiriere a prezentat bonul fiscal promoterului Green Revolution si, in baza unui act de identitate, a completat un formular si a beneficiat de inchirierea gratuita a bicicletei pentru maximum 24 h. Bicicletele s-au putut inchiria si returna in intervalul 16:30 – 20:30, de luni pana duminica.

Am fost  incantati ca am putut, cu sprijinul Asociatiei Green Revolution, sa promovam bicicleta ca mijloc de transport alternativ, dar si pentru recreere, in randul clientilor si angajatilor nostri. Prin implementarea acestui proiect, ne-am dorit o schimbare de comportament pe termen lung si
incurajarea clientiilor de a se implica activ in proiectele noastre de reducere a amprentei de CO2.
Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image
Rezultate 2013
  • peste 500 de inchirieri
  • 18.041 persoane informate
  • 5.862 de kilometri parcursi cu bicicletele
  • 1.735,35 tone de CO2 economisite