Tag

educatie ecologica

Green Bee

Green Bee, nava spatiala din Parcul Tineretului!

Unic in lume, Green Bee este cel mai creativ si complex proiect de educatie ecologica!

Asociatia Green Revolution a dezvoltat acest proiect de educație ecologică, la care au participat peste 35.000 de mii de copii, cu varsta intre 6 si 14 ani, in perioada 2012 – 2018.

Proiectul a oferit celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu cu nava Green Bee din Parcul Tineretului, zona Rozariu.

Astfel, in parcul Tineretului, a fost creat un spatiu multimedia, sub forma unei nave spatiale – o constructie moderna cu un diametru de 50m, echipata cu ecrane de proiectie, calculatoare interconectate cu touchscreen, efecte speciale si sisteme automatizate.

Nava spațială Green Bee are o abordare inovativă a protejarii mediului, prin educarea celor mici într-un spațiu multimedia și prin oferirea acestora a unei experiente proprii de învățare.

Partea de inovatie a insemnat insusi conceputul intregului proiect: simularea unei calatorii in spatiu intr-o nava adevarata.

Am construit un laborator mobil, sub forma unei nave spațiale, în care copiii sunt invitați sa devină „exploratori spațiali”. Călătoria imaginară

îi duce departe în Univers, în galaxii aflate la zeci și sute de ani lumină, într-o misiune de identificare, terraformare și colonizarea de noi planete. În timpul misiunii vor avea de îndeplinit sarcini exacte, vor fi parte activă a achipajului și vor fi puși să găsească soluții pentru a despăși provocările cu care se confruntă « , spune Raluca Fiser, presedintele Green Revolution.

Este esențial pentru copii să fie informați de mici despre importanța protejării mediului înconjurător, iar creșterea gradului de conștientizare, în rândul lor, a impactului pe care îl au activitățile umane asupra mediului înconjurător sunt, de asemenea, extrem de importante.

Călătoria imaginară în Univers a reprezentat etapa proiectului care a avut scopul de a atrage atenția, implicarea și imaginația copiilor. Cei mici, devenind cadeti ai echipajului navei Green Bee, au invatat să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia în momentul când vor realiza ca nu orice loc din Univers poate reprezenta o „casă” la fel de primitoare ca Terra.