Roaba de cultura este raza de speranta pentru cei care vor sa mai citeasca o carte, sa vada un spectacol sau un film bun, sa faca sport sau sa-si dezvolte hobby-uri noi in natura, in aer liber.
Ideea ne-a venit in 2011, cand am hotarat sa aducem cultura mai aproape de oameni si oamenii mai aproape de natura, in Parcul Herastrau, pe pajistea Pescarus, iar accesul este gratuit.
Aici am creat o oaza de liniste si buna dispozitie cu toate actele in regula si i-am invitat pe bucuresteni sa-si petreaca timpul liber….un pic altfel! Fie ca vii singur, cu prietenii sau cu familia….cu siguranta, te vei bucura de un festival al culturii in natura, te va inunda o energie pozitiva care ne reinvata sa colaboram, sa impartasim mici bucurii, sa ne jucam impreuna la firul ierbii.
Roaba de cultura este un proiect multifunctional, o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber printr-un program variat ce curpinde muzica, dans, teatru, film, lectura, dezbateri, sport, cursuri si ateliere creative.
Oricine doreste sa participe va fi intampinat de un spatiu prietenos pentru intreaga familie, biblioteca mobila, scena, muzica, si, in plus, toata lumea beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit. Program si recomandari: www.facebook.com/Roabadecultura.
Roaba de cultura, anul acesta, pregateste seri de film artistic (filme de Oscar), concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc.), seri de lectura, ateliere cretive pentru copii si adulti si activitati dedicate copiilor cu dizabilitati, ore de fitness si activitati sportive, show-uri de magie, teatru in aer liber, concursuri, expozitii de fotografie, evenimente special sau performance-uri de arta contemporana.
Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada de vara.
studentObike a fost singurul proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din patru centre universitare, aflate in Bucuresti (doua centre), Iasi si in Timisoara.
Studentii au putut folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.
In cei noua ani de functionare, programul « studentObike » a reusit sa scoata peste 150.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere:Campus Agronomie, Campus Regie, Campus Tudor Vladimirescu, Campus Universitatea de Vest.
In cele peste 110 de zile de functionare din anul 2016, centrele studentObike au inregistrat 17.400 de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 8.000 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de aproape 4.500, aproape 1.300 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu, iar peste 2.600 de studenti din Timisoara au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Campusul Universitatii de Vest s-au plimbat cu bicicletele in sezonul 2016.
Rezultate 2010 – 2019:
De ce am facut asta?
Bicicleta poate reprezenta mijlocul ideal de deplasare pentru studenti. Este ieftin, sanatos si rapid. Oferind acest program in campusurile universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi i-am ajutat pe studenti sa ajunga mai usor la camine si la cursuri, la biblioteci, teatre si muzee, sa descopere orasele in care traiesc si invata.
Alaturi de E.ON Romania, Asociatia Green Revolution a realizat proiectul „Bicicleta de la tara” pentru a facilita accesul copiilor la educatie, reducerea ratei de absenteism scolar, imbunatatirea conditiilor din scoli, precum si acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura.
E.ON Romania a dezvoltat, in 2012, una dintre cele mai ample si dinamice campanii dedicate sustinerii sistemului de educatie din Romania de la venirea sa pe piata locala, in anul 2005, prin lansarea unui set de astfel de proiecte. Derulate in parteneriat cu importante organizatii neguvernamentale si cu sustinerea autoritatilor locale, proiectele se adresat cu prioritate copiilor si unitatilor de invatamant din zonele rurale defavorizate.
Unul dintre cele mai importante proiecte derulate de compania E.ON Romania a fost lansat joi, 13 septembrie 2012, la Iasi, inparteneriat cu Asociatia Green Revolution si autoritatile locale. Proiectul „Bicicleta de la tara” a constat in donarea a 800 de biciclete pentru copiii din patru judete din Moldova. Mai exact, au fost oferite cate 20 de biciclete scolilor generale din 40 de localitati din mediul rural din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui. Proiectul si-a propus sa contribuie la scaderea ratei absenteismului scolar si a numarului de copii care renunta la scoala, din cauza distantei mari intre casa si institutia de invatamant si, totodata, sa promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient si ecologic.
Zonele rurale care au beneficiat de biciclete au fost selectate impreuna cu reprezentantii consiliilor judetene, conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse; numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli; copii cu rezultate bune la invatatura; lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala; copii ce provin din familii cu venituri modeste.
Fiecare scoala generala din cele 40 de localitati rurale a primit cate 20 de biciclete, impreuna cu un rastel, sistem de siguranta si materiale destinte informarii copiilor cu privire la siguranta in trafic si protectia mediului. Bicicletele au fost date spre folosire elevilor cu rezultate bune la invatatura si care au de parcurs distante mari pana la institutia de invatamant. Fiecare scoala a desemnat o persoana care sa coordoneze local proiectul. In functie de numarul copiilor care au nevoie de un mijloc de transport, o bicicleta va fi folosita de mai multi copii pe perioade de timp stabilite de coordonatorul local.
Grupul E.ON in Romania este activ pe piata de energie locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.