Managementul Mobilitatii

Asociatia Green Revolution, impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), au organizat pe 14 noiembrie, conferinta “Managementul Mobilitatii – prezentarea conceptului de planificare urbana si management al mobilitatii ca parte integranta a procesului de dezvoltare urbana si durabila pentru construirea unui ORAS VERDE”.
Evenimentul a avut loc la Palatul Camerei Nationale – Amfiteatrul Albastru, Mezanin, Tronson III, Intrarea E, in intervalul 09:00-15:00. Conferinta si-a propus sa devina un cadru de dezbatere privind politicile publice in vederea asigurarii unei infrastructuri moderne de transport sustenabil in mediul urban si a reducerii nivelului de poluare vizand in special emisiile de dioxid de carbon.

Tema pe care o abordam astazi este esentiala pentru dezvoltarea urbana in tara noastra, in spiritul si prin respectarea valorilor europene. De asemenea, discutiile privind managementul mobilitatii demonstreaza determinarea Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene, de a pune in practica reglementarile care vizeaza viitorul oraselor noastre, ca motoare de dezvoltare economica, capabile sa ofere perspective optimiste pentru crearea de locuri de munca, dar si conditii favorabile pentru un trai sanatos, in armonie cu mediul inconjurator. Dumitru Dan, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Ilfov, membru in Colegiul de Conducere al Camerei Nationale

Conferinta si-a propus sa devina un cadru de dezbatere privind politicile publice in vederea asigurarii unei infrastructuri moderne de transport sustenabil in mediul urban si a reducerii nivelului de poluare vizând în special emisiile de carbon.

In cadrul evenimentului, au fost dezbatute urmatoarele teme:
  • cerintele UE pentru transport in conditiile dezvoltarii durabile;
  • infrastructura ca vehicul de reducere a amprentei de CO2;
  • prezentarea unui proiect european pe tema transportului sustenabil;
  • solutii de optimizare a traficului in orasele viitorului;
  • solutii de optimizare a traficului in orasele viitorului;
  • oportunitatile economice ale unui oras cu transport sustenabil.

 

Ca noutate, in cadrul conferintei a fost prezentata pozitia autoritatilor române fata de conceputul de management al mobilitatii:
  • care sunt planurile Primariei Municipiului Bucuresti, in perioada 2014 – 2020, pentru introducerea conceptului de mobility management;
  • care sunt rezultatele programului rabla si viitorul acestuia;
  • care sunt programele de finantare în perioada 2014 – 2020.

Pentru o mai buna informare, puteti descarca programul conferintei de aici.

Cresterea urbanizarii, a densitatii populatiei si a mobilitatii acesteia conduc la aparitia de probleme de ordin economic, ecologic si de sanatate pentru orase si locuitorii acestora. Solutia pentru toate aceste probleme este managementul mobilitatii si noi ne dorim ca, prin aducerea la aceeasi masa a autoritatilor, companiilor si membrilor comunitatii sa identificam solutii clare si concrete pentru eficientizarea si promovarea transportului public in orase.
Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution