Conferintele Green Report

EAT SMART. BUY LOCAL

7 noiembrie, Bucuresti

 

Despre Conferintele Green Report

Conferintele Green Report te provoaca sa ajuti comunitatea si sa faci mai mult pentru protejarea mediului inconjurator.
5 motive pentru care sa fii aici…

  1. Sa faci schimb de experienta, sa colaborezi si sa inveti alaturi de alti oameni de afaceri si inovatori in diverse domenii
  2. Sa stabilesti relatii solide cu experti, manageri, autoritati, mass-media, societate civila si ONG-uri, care sa te ajute la construirea solida a afacerii pe care o conduci
  3. Sa te inspiri din povestile de succes ale personalitatilor invitate la CGR
  4. Sa intri in dialog cu cele mai importante nume din business, politica si administratia publica si sa te pozitionezi ca brand sustenabil
  5. Sa gasesti potentiali clienti sau furnizori de servicii si sa afli ultimele tentinde in domeniile green si CSR

 

Conferintele Green Report deschid o usa catre lumea ideilor inovatoare si a oamenilor creativi, care vor sa schimbe mentalitati, atitudini, comunitati. Intra in spatiul dezbaterilor valoroase, gaseste solutii sigure, indrazneste sa faci lucrurile altfel.

Din punct de vedere procentual, Romania are unul dintre cele mai reduse niveluri de risipa alimentara din randul statelor membre ale Uniunii Europene, atunci cand vorbim strict de aruncatul hranei la gunoi.

Insa daca la aceste procente se adauga si cantitatea suplimentara de alimente mancate peste necesarul caloric zilnic, atunci nivelul risipei creste semnificativ.

Statistic, romanii cheltuie 25-30% din venituri pe mancare, dublu fata de media europeana. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, risipa alimentara este in Romania, la nivel de gospodarie, la aproximativ 10%.

Conferinta EAT SMART. BUY LOCAL

ROMÂNII CHELTUIE MAI MULT PE ALIMENTELE DE IMPORT DECÂT PE CELE PROVENITE DIN PRODUCȚIA LOCALĂ.

Deficitul comercial al României cu produse agrioalimentare a ajuns, în 2017, la 853,9 milioane de euro, în creștere cu 53% față de anul precedent, de la 6,51 miliarde de euro la 7,1 miliarde de euro.

EAT SMART. BUY LOCAL este a treia ediție din seria CONFERINȚELE GREEN REPORT dedicată identificării celor mai bune soluții pentru o tranziție către o agricultură și alimentație sustenabile. În cadrul acestei ediții, invitații GREEN REPORT vor raspunde celor mai presante probleme legate de susținerea producatorilor naționali și accesul acestora către consumatorul român.

O a doua teamă de dezbatere este aceea a pregătirii normelor de aplicare pentru noua varianta a Legii privind reducerea risipei alimentare, promulgată în cusul lunii Iulie 2019 de catre Președintele României, Klaus Iohannis.

Termenul limita pentru finalizarea normelor de aplicare este 1 februarie 2019.

 

Detalii conferinta

Data: 7 noiembrie 2018
Adresa: Apollo 111
Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25, Palatul Universul, Corp B, subsol, Bucuresti

 

Informatii contact

Tel: 021 310 63 97 / Fax: 021 316 28 23
E-mail: office@greenrevolution.ro

Vreau detalii despre proiect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.